0

Amazon Prime Review Invincible

Weer een superheld serie, hoe saai. Maar deze zoals een andere Amazon Prime (The Boys) is wel compleet verschillend, het is veel bloederig en “realistischer” met de gevolgen van superhelden en de gevoelens die omgaan met die krachten.

Mark Grayson / Invincible is een normale tiener, behalve dan dat zijn vader Nolan de machtigste superheld ter wereld is. Kort na zijn zeventiende verjaardag begint Mark zijn eigen krachten te ontwikkelen.

Robert Kirkman (Schrijver van “The Walking Dead”) heft de comic geschreven en is nu ook het brein achter deze adaptatie.  De serie speelt zeer goed met de verwachtingen van de kijkers en verrast ons al snel met de acties van de hoofdpersonages. Het bloederig gehalte van de serie doet ‘Invincible’ een beetje lijken aan ‘The Boys’ maar dat is niet het enige waarvoor deze serie bekend is, ook de grimmigheid (de naïviteit van de hoofdpersonage) maar ook de kwaliteit van het verhaal maken van deze serie een zekere aanrader. De moeilijke relatie met de status van zijn vader en hoe hiermee om te gaan is het centraal thema van deze serie, terwijl de relatie met zijn moeder ook onder druk komt te staan.

De serie heeft heel veel grote namen kunnen strikken voor de stemmen zoals J.K. Simmons horen we als Omniman/ Nolan, Steven Yeung als Invincible, Sandra Oh als Debbie Grayson, Ezra Miller, Mahershala Ali, Djimon Hounsou, Mark Hamill, Seth Rogen, Zazie Beetz, Walton Goggins, Justin Roiland,  en Zachary Quinto.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *