0

Review Saltburn

Een eigenaardige kijkstuk met een prachtig gebruik van licht. Dit is een zin wat de film is. Maar als men een diepere analyse maken zien we onmiddellijk dat  Emerald Fennell een nieuw kunststuk heeft gemaakt.  

De film volgt de student Oliver Quick (Barry Keoghan), die worstelt om zijn plek te vinden aan de Universiteit van Oxford. Vervolgens nodigt de charmante en aristocratische Felix Catton (Jacob Elordi) hem uit voor een onvergetelijke zomer op het enorme landgoed van zijn excentrieke familie.  

Emerald Fennell (tweede seizoen van Killing Eve en Promising Young Woman) heeft al een Oscar op zak voor haar regiedebuut Promising Young Woman (Beste scenario).Nu brengt ze een nieuwe zeer ongemakkelijke film die ons onderdompelt in een wereld waar niks is wat het lijkt. Fennell heeft een talent om onwaarschijnlijke scenes te maken die op papier niet kunnen en die op het scherm meesterlijk gebracht worden en die in het geheugen van de kijken worden gegrift. Met behulp van prachtige beelden en licht wordt deze film eigenaardiger en eigenaardiger maar als kijker kan men niet wegkijken.  

 Barry Keoghan is een acteur die alleen maar vreemde eenden speelt en deze maal doet hij het opnieuw. Hij blijft het uitstekend doen. Rosamund Pike en Richard E. Grant zijn absolute toppers en tonen dit opnieuw op het scherm.  Jacob Elordi is meer dan een mooi gezicht, de Australische acteur speelt weer de pannen van het dak en Carey Mulligan speelt een kleine bijrol waar ze zoals altijd schittert. Alison Oliver is ook een zeer mooie ontdekking. 

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *