0

Review Poor Things

De mooiste film van het jaar. Niet alleen voor de beelden, maar de decors en de kostuums zijn uitermate geslaagd. Een lust voor het oog.

Bella Baxter wordt weer tot leven gewekt door de excentrieke wetenschapper Godwin Baxter. Hij had zich voorgenomen om haar als geliefde te hebben. Bella wordt echter nieuwsgierig en wil haar seksualiteit verder verkennen. Ze trekt doorheen Europa en stuit op andere mannen zoals Duncan Wedderburn en Max McCandles.

Yorgos Lanthimos ( The Killing of a Sacred Deer, The Lobster) maakt opnieuw een absolute topper. Lanthimos  gaat er helemaal voor en gooit alle kleuren van de regenboog naar het scherm voor de adaptatie van het roman van Alasdair Gray. Een onwaarschijnlijk verhaal gedragen door een geniale Emma Stone. Niet alleen is de film krankzinnig in het meest positief zin van het woord maar grappig, triestig, melancholisch en hoopvol. Een film die je voor weken zal bijblijven en is één van de toppers van het jaar.

Emma Stone is weer briljant maar dit is waarschijnlijk haar beste rol tot op heden. Mark Ruffalo probeert haar te volgen is haar gekheid en speelt ééns een stouterik, het lukt hem wonderwel. Willem Dafoe is zoals altijd uitstekend net als Jerrod Carmichael, Christopher Abbot of Ramy Youssef.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *