0

Netflix Review Rebel Moon Part 1

Een nieuwe originele franchise. Dat is het plan van Zach Snyder. Nu dat hij de steun van Netflix heeft kan hij achterover leunen en gewoon, film na film maken. De oude architect van de gefaalde DCEU, heeft nu de teugels stevig in handen.

Een vredige kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door een tiran, Balisarius genaamd, aangestuurd leger. De wanhopige burgers doen vervolgens een beroep op een jonge vrouw met een mysterieus verleden. Zij krijgt de taak om op zoek te gaan naar krijgers van nabijgelegen planeten die hen zouden kunnen helpen tegen deze dreiging.

Zach Snyder (Man of Steel, 300, Watchmen) is terug met zijn typische apocalyptische visuele stijl. Duistere tonen, met veel geel en rood om je echt te laten voelen dat de personages alle hoop hebben verloren. De slow motion wordt in bijna elke scène gebruikt en die stijl van realiseren is al lang geleden zijn originaliteit verloren. Zonder te spreken van de verschrikkelijke dialogen in de film. Alsof een AI de complete controle gekregen heeft over deze film.

Het plan van Zach SNyder was om een Star Wars film te maken met dit verhaal en we begrijpen waarom. Dit is gewoon een kopie van Star Wars en de 7 Samurai’s waarop Star Wars was gebaseerd maar dan met meer geld en veel minder kwaliteit. Deze flick is gewoon opgezet om volgende films te teasen.

Een mooie cast met een  Sofia Boutella die eindelijk haar grote rol te pakken krijgt. Spijtig genoeg wordt ze heel slecht gedirigeerd. Verder bestaat de cast uit andere grote namen die allemaal verkwist worden met de stem van Anthony Hopkins, Charlie Hunnam , Michiel Huisman, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Ray Fisher, Corey Stoll en Cary Elwes,

 

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *