0

Apple TV show Review: Silo

Apocalyptische show en films zijn altijd heel populair geweest. Ze hebben heel veel succes gekend en iedereen kent zijn klassierkers. Ondertussen zijn er zoveel gemaakt in de genre dat originaliteit vaak zoek is. Maar soms heb je een serie zoals “Silo” die alles weer op zijn plaats zet.

In een verwoeste en giftige toekomst bestaat er een gemeenschap die in een gigantische silo leeft die honderden verdiepingen diep onder de grond gevestigd is. In deze silo leven mannen en vrouwen in een samenleving vol regels die volgens hen bedoeld zijn om hen te beschermen.

Graham Yost (Tv serie “Justified”, film: “Speed”) is een zeer goede showrunner, dat heeft hij al meermaals aangetoond. Deze keer adapteert hij de ‘Whool’ boeken van Hugh Howey naar het kleine scherm. Het verhaal is zoals zo vaak een grote groep mensen die verplicht zijn samen te werken in een specifieke structuur na een catastrophe. Vaak gedaan, maar deze keer zeer goed gemaakt. Niet alleen is de cast uitstekend, maar is de scenario zeer goed geschreven met veel mysteries die goed in elkaar steken, de juiste ritme en zeer mooie visuele beelden.

Rebecca Ferguson is de ster van deze serie en ze doet dat met brio. Een charismatische prestatie. Tim Robbins, Common en David Oyelowo zijn zeer sterk in hun bijrollen.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *