0

Review See How They Run

Een parodie op de boeken van Agatha Christie probeert de genre op zijn kop te zetten zonder teveel ambitie.

In het Londense West End in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en de jonge, enthousiaste en ijverige agent Constable Stalker (Saoirse Ronan).

Tom George (Tv-serie: “This Country”) regisseert met deze film zijn eerste langspeelfilm en lijkt nog een beetje te zoeken naar de juiste stijl en methode. Er wordt een beetje teveel gespeeld met de geknipte schermen en flashbacks. Maar de film is een aardige komedie die standhoudt dankzij zijn sterke cast en bijna neerstort door de ongeloofwaardige moordenaar.

Saoirse Ronan  is de ster van deze film met haar enthousiasme en humor houdt ze de film staande. Adrien Brody,  David Oyelowo en Sam Rockwell hebben zich duidelijk gemauseerd in hun rollen. Harris Dickinson doet zijn best met zijn parodie van Richard Attenborough. En de altijd sterke Ruth Wilson wordt amper gebruikt.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *