0

Review Elvis

De King krijgt eindelijk zijn langverwachte biopic met een acteur die geboren lijkt om hem te spelen.

Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika.

Baz Luhrmann (“Moulin Rouge”, “Romea + Julliet”) is terug en net als al zijn film is dit een festijn voor de ogen met spetterende decors, muziek van alle stijlen en zeer goede acteurs. Je zingt mee met alle klassiekers en herondekt nieuwe versie van liedjes dat je al kende in een verhaal die soms veel te snel gaat en dan op sommige momenten veel te traag, zonder echt iets te leren over de persoon Elvis of zijn relaties met andere mensen behalve zijn manager die het verhaal vertelt. Het is een een dimensionaal biopic die niet veel te vertellen over man maar meer over de legende, zonder diepte maar met veel glitter en vuurwerk.

Austin Butler is onwaarschijnlijk goed gecast als Elvis, wat een acteur, wat een presence, een prachtige prestatie. Tom Hanks is altijd goed, zelf al is zijn accent heel raar. Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr krijgen niet veel te doen behalve te kijken naar deze twee topacteurs.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *