0

Review Sound of metal

Een film die geluid centraal zet maar niet eender wel geluid, het stelselmatig verlies van gehoor en hoe we daarmee kunnen leven. Het sluit deuren, maar op hetzelfde moment opent het nieuwe, je moet gewoon de stap wagen.

De dramafilm Sound of Metal gaat over Ruben, die metaldrummer is, maar na oorsuizen doof wordt. In een afkickkliniek gaat hij de confrontatie aan met zichzelf.

Darius Marder (“Loot”) regisseert zijn eerste fictie film en doet het lijken alsof dat niet het geval is. Men wordt bijna in het hoofd van de hoofspersonage geprojecteerd, men voelt hoe hij gefrustreed wordt met zijn situatie en de onmacht die hij voelt. Zijn evolutie, zijn relatie met zijn omgeving, zijn vriendin en zijn nieuwe gemeenschap hangt wordt zeer goed geweven in het verhaal. Het is wel een by the book adaptatie, van een personage die in een ongewone situatie komt en daarop moet reageren, dit is al meermaals op beeld gebrachtt. Desalniettemin is Sound of Metal een mooi film dankzij de sterke acteerprestaties van Riz Ahmed en Paul Raci die zeer verdient een Oscar nominatie hebben gekregen voor deze film. Olivia Cooke laat zich ook gelden met haar prestatie.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *