0

TV- Review Abbott Elementary

Vaak worden er series of films gemaakt over tieners in Amerika. Maar een beeld geven van de publieke basisscholen is helemaal iets anders. Deze ingenieus sitcom is vooral sterk door zijn positief beeld van de leraars en studenten.

Een komedie die zich afspeelt op de werkvloer van een openbare school in Philadelphia. We volgen een groep gedreven leerkrachten en een toondove directeur.

Quinta Brunson speelt niet alleen de hoofdrol maar ze is ook de serie schrijfster. Haar personages zijn zeer herkenbaar maar het verschil met andere sitcoms is het feit dat ze die personages niet teveel overdrijft of teveel stereotypes gebruikt. Het is vooral hun humane karakters die naar voor komen behalve dan de personage van directrice gespeeld door Janelle James, maar zelf zij krijgt de ruimte om diepgang te geven aan haar personage. De liefde voor de moeite die de leerkrachten doen om hun leerlingen een deftige opleiding te geven staat hier centraal naast de geslaagde moppen.

De cast is prachtige gecast en ze krijgen allemaal hun plaats onder de schijnwerpers. De verschillende leraars worden gespeeld door Quinta Brunson, Sheryl Lee Ralph, Tyler James Williams, Janelle James, Lisa Ann Walter,Chris Perfetti

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *