0

Review The Northman

Een episch verhaal gebaseerd op een Noorse mythe geregisseerd door een indie-regisseur met oog voor prachtige beelden en sfeervolle films, het kon niet mislopen, wel het is misgelopen.

The Northman is een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken.

Robert Eggers (The Lighthouse, The Witch) is een meester in het creëren van een sfeer met prachtige beelden vol contrasten tussen beelden, geluid en kleur. Dit is zeker het geval in The Northman, de beelden zijn prachtig, het donkere wordt door vurige beelden van vulkaanuitbarstingen of brandende gebouwen. Er zijn gevechtsscène die in één take worden gefilmd en die van meesterlijke kunde blijken qua cinematografisch talent. We wensen ook nog de mooie acteerprestatie te vermelden van Anya Taylor-Joy die zoals zo vaak haar acteertalent etaleert. Maar daar eindigt het goede nieuws want de film is een aaneenschakeling van stereotypische scenes en een totale lak aan een deftig en origineel scenario. Deze film werd al honderd keer gemaakt met zijn geschreeuw en zijn gegrom zonder te spreken van het einde die je van zo ver ziet aankomen dat je die zeer gemakkelijk kunt skippen, geen enkele originaliteit.

De arme acteurs worden aan hun lot overgelaten met personages die heel weinig sympathie uitstralen, allemaal eendimensionale personages zonder nuances of charmes en dat is wel een schande met zo’n cast: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *