0

Review West Side Story

Een fantastisch spektakelstuk dat je wekenlang zal achtervolgen dankzij de bekende deuntjes.

De film “West Side Story” speelt zich af in New York in 1957 en vertelt een klassiek verhaal van hevige rivaliteit en jeugdige liefde.

Steven Spielberg (“Jaws”, “War of the Worlds”, “Jurassic Parc”, Schindler’s List”) is in zeer grote vorm met deze nieuwe versie van de bekende musical van Stephen Sondheim (net overleden). Spielberg heeft zo’n een prachtig oog voor actie, beweging en ritme dat het ongelooflijk is dat hij nu pas zijn eerste musical regisseert. Hij kiest voor een zeer kleurrijk palet met een zeer dynamische camera die alles perfect in beeld brengt. De film zowel in het Engels als het Spaans is een aanklacht op haat en wraak door je te tonen hoe snel een situatie kan wijzigingen voor het slechte en Spielberg weet als geen ander hoe hij emoties perfect kan brengen op het scherm.

De sterkte van de film ligt ook is zijn casting en die is gewoon fabuleus. Rachel Zegler als Maria is indrukwekkend zowel als zangeres als actrice. Ariana DeBose en een schitterende Mike Faist zijn de andere uitblinkers uit deze adaptatie. Het is ook zeer mooi om Rita Moreno opnieuw te zien en Ansel Elgort en David Alvarez zijn zeer behoorlijk.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *