0

Review No Time to Die

James Bond is terug voor een laatste keer met acteur Daniel Craig, vanaf nu kan de race voor zijn opvolging echt beginnen.

Bond heeft zijn actieve dienst achter zich gelaten en geniet van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is echter van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel lastiger te zijn dan verwacht en leidt Bond tot een mysterieuze schurk, gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

Cary Joji Fukunage (“Beast of no Nation”, eerste seizoen “True Detective”) heeft de eer om de eerste Amerikaan te zijn die een Bond film regisseert, niet dat er veel veranderd tegenover andere films, Bond moet de wereld redden tegen een vijand met een een onwaarschijnlijk vaag wapen, maar hij doet het zoals altijd in stijl. De actie is zeer mooi gechoreografeerd en de beelden zijn prachtig, zeker de mist scene’s in een bos in Noorwegen zijn de moeite waard. Het verhaal neemt enkele verrassende wendingen en is een geslaagde afscheid voor Craig, het grote pijntpunt is de slechterik, want het is zeer spijtig om de fantastische Rami Malek te hebben zonder hem een deftige rol aan te bieden. Aan de andere kant is Ana de Armas de ster van de film in de enkele scènes dat ze heeft in Cuba ( de crew is nooit naar Cuba gereisd, de hele set werd helemaal gecreërd in Pinewood Studios in London)

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *