0

“Son of Saul” valt in de prijzen

 

De Unie van de Belgische Filmpers heeft op donderdag 28 januari zijn Grote prijs uitgereikt aan de Hongaarse film : “Son of Saul” van  regisseur László Nemes. De film, favoriet om de Oscar te winnen voor Beste Buitenlandse film, heeft de jury overtuigd omdat: “hij het vernietigingskamp van Auschwitz zonder voyeurisme kon filmen. Een ontroerend werk waarin alles gesuggereerd worden met de beweging van de camera en het geluid” schrijft de Unie in een persbericht.

De tweede prijs van de UBFP, de Humanum Prijs, gaat naar de Belgische film “L’homme qui répare les femmes” van Thierry Michel. “Een ingetogen documentaire die met veel gevoeligheid het thema van verkrachting van vrouwen behandelt, zonder daarbij in pathos te vervallen,” klinkt het in het persbericht.

In 2015 won”The Grand Budapest Hotel” de Grote Prijs. De Humanum Prijs werd toen aan”Timbuktu“uitgereikt.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *