2

Review Eternals

De verhalen in de Marvel wereld worden complexer en complexer en trekken zeer interessante filmmakers mee in hun verhaal, dit keer Chloé Zhao die net twee Oscars heeft gewonnen voor Beste Regie en Beste Film met “Nomadland”.

De film volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad.

Chloé Zhao (“The Rider, “Nomadland”) is een zeer eigenaardige keuze als regisseur voor een Marvel film. Bekend voor haar drama’s over gewone mensen, films met kleine budget’s, krijgt ze opeens de regie in handen van een zeer ambitieus project over buitenaardse wezens. Ze moet daarbovenop een nieuw team voorstellen aan het grote publiek en ieders verhaal goed overbrengen en daarbij wordt ook de eerste homo superhero voorgesteld. Een hele boterham en je voelt dit naarmate men naar de film kijkt, heel ambitieus met de typische camera beelden van Zhao, grote decors, shots van ver in een grote lege gebieden. Het is ook een atypische superhelden verhaal, van helden die niet tussenkomen om mensen te helpen en die ook een heel religieuse ambitie heeft en de rol van religie en hoe men naar goden kijkt. Het is een film van hoogte en laagtes die zeker de moeite waard is om te bekijken.

De cast is heel divers met enkele verrassende namen: Gemma Chan ( tweede rol in de MCU na haar andere persoange in Captain Marvel), Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek,  Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh.

Stanley Berenboom

2 Comments

    • Waarschijnlijk maar denk niet dat het werkt, critics hebben het neergesabeld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *