0

Review Respect

The Queen of the Soul krijgt eindelijk een biopic vol bekende liedjes en zoals zo vaak met bekende artiesten, vol drama.

Van een kind dat in het koor van haar vader zingt tot haar internationale supersterrendom, dat is de merkwaardige carrière van Aretha Franklin. In RESPECT volg je het opmerkelijke waargebeurde verhaal over de zoektocht van de muziekicoon om haar eigen stem te vinden.

Liesl Tommy regisseert haar eerste langspeelfilm en kiest om een bepaalde periode van het leven van Franklin te tonen, haar jeugd en haar eerste huwelijk die zeer moeilijk en gewelddadig verliep. De regisseuse besloot ook om naar alles te hinten zonder echt iets te tonen zoals het feit dat ze zeer jong zwanger werd (12jaar) door te hinten naar mogelijk seksueel misbruik zonder het te benoemen. De film blijft op de oppervlakte en geeft heel veel plaats aan muziek en het zangtalent van hoofdrolspeelster Jennifer Hudson die prachtig zingt.  Het is een gladde kijk op haar leven met enkele sterke acteerprestatie van Jennifer Hudson en Forest Whitaker.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *