0

Netflix Review Behind Her Eyes

Een realistische thriller over driehoeksverhouding. Dat is wat het leek te zijn. Maar na vier episodes, beslist “What’s Beneath her Eyes” om complete van genre te veranderen. Dit is zal niet de laatste twist zijn in deze limited televisiereeks.

De alleenstaande moeder Louise ontmoet tijdens het uitgaan de knappe David. Het klikt en ze zoenen. De volgende dag ontdekt ze dat hij haar nieuwe baas is. Om de situatie nog iets ingewikkelder te maken, ontmoet ze kort daarna zijn vrouw Adele. Louise raakt betrokken in hun levens en ontdekt dat dit perfecte stel een duister geheim heeft.

Steve Lightfoot (serie “The Punisher”) is bekend voor zijn duistere thrillers. De eerste episodes zijn intrigerend en goed opgebouwd doch een beetje langdradig. De show lijkt op het eerste zicht stereotypisch, maar de makers maken er een sfeervolle serie van met een prachtig decor en lugubere nachtmerrie scenes. Een donker evenement in het verleden van het koppel maken de zaken mysterieuzer.  Maar dan verandert de show van genre en wordt deze show helemaal ongeloofwaardig en soms lachwekkend zeker gezien de plotwendingen aan het einde.

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Pinoborough.

Simona Brown speelt sterk als de genereuze en passionele protagonist.  Tom Bateman is een beetje stijf als de man in het midden van deze driehoeksverhouding, een onoriginele rol. Eve Hewson is de ster van de show als de mysterieuze Adele. Haar personage en acteerprestatie zijn de reden waarom de show zolang werkt.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *