0

TV-Review His Dark Materials

HBO is volop op zoek naar een vervanger voor Game of Thrones. Daarom proberen ze opnieuw een grote hit te vinden binnen the fantasy genre. Deze maal proberen ze het te doen met de boeken van Philip Pullman. De boeken zijn beter gekend onder de naam The Golden Compass.

His Dark Materials speelt zich af in een alternatieve wereld waar alle mensen vergezeld worden door Dæmon. Dæmons zijn dieren die altijd verbonden zijn met een mens en de belichaming zijn van zijn of haar ziel. De serie volgt het leven van de jonge Lyra (Dafne Keen) die wees is en samenwoont met geleerden aan het Jordan College, Oxford.

Jack Thorne, is een bekende toneelschrijver die succes kende in film en tv en die nu alle episodes geschreven heeft voor deze adaptatie. Hij volgt niet helemaal dezelfde structuur als het boek maar behoudt wel het idee, de wereld, en de algemene verhaallijn. Het verhaal en de wereld worden op mooie wijze vertelt en het is zeer aangenaam te volgen.

De kracht van de serie ligt in de casting van Dafne Keen die ons aangenaam verraste in de film “Logan” en die hier weer de pannen van het dak speelt. Een topper in wording. De rest van de cast is uitstekend met Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Anne-Marie Duff, Clarke Peters, James Cosmo en James McAvoy.

De serie is al verlengt voor een tweede seizoen.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *