0

Review Lion

Een onwaarschijnlijk verhaal zoals zoveel film graag mee uitpakken. De ontdekking uit deze film is de zeer jonge en schattig Sunny Pawar.

Een vijfjarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft veel uitdagingen, voordat hij geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. 25 jaar later gaat hij via Google Maps op zoek naar zijn verloren familie.

Garth Davis (serie “Top of the Lake”) debuteert met “Lion” en dat is er soms aan te merken. De film gebaseerd op een echt verhaal is hartverscheurend en de kracht van de film is het eerste deel met een prachtige cinematografie van … , een energieke regie door Davis en een fantastisch acteerdebuut van Sunny Pawar, zoveel charisma voor zo’n jonge acteur, een prachtig filmdebuut. Het tweede deel van de film verliest al snel aan ritme hoewel de acteerprestaties van Nicole Kidman, Rooney Mara en Dev Patel sterk zijn. “Lion” probeert ons teveel mee te doen voelen met de personages, door met flashbacks en zeer treurige muziek te spelen. Dit was niet nodig want het verhaal op zich is al triestig genoeg en de beelden zijn bij momenten adembenemend.

Lion” is een verdienstelijke eerste film met sterke acteerprestaties. De film is genomineerd voor 6 Oscars.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *