0

Review Barbie

De kleurrijkste film van het jaar, met prachtige decors en een fantastische marketingcampagne zo heeft “Barbie” de wereld veroverd.

‘Barbie’ volgt een van de poppen die in Barbieland woont. Nadat ze ontdekt dat er bepaalde zaken foutlopen besluit ze om op avontuur te gaan in de echte wereld.

Greta Gerwig (“Lady Bird”, “Little Women”) is een fantastische regisseur en een opmerkelijke keuze voor zo’n studiefilm. Toch blijkt dit de perfecte match te zijn. Niet alleen vecht haar hoofdpersonage voor een feministische kijk op de wereld (voordat toxische fans mij neersabelen: gelijkheid tussen genders), maar maakt ze van deze pop ook een zeer subtiele en driedimensionale personage van. Zeer goed in elkaar gestoken, met veel humor, de roze kleuren die van het scherm spatten en de muziek die verandert naarmate het verhaal veranderd. Is ‘Barbie’ de beste film van het jaar? Nee. Moet dat? Ook niet. Het is gewoon een zeer entertainende film, die ons een zeer roze filmervaring heeft gegeven.

Margot Robbie is een extreem getalenteerde actrice (en producer, zij overtuigde Greta Gerwig en Warner Bros om deze film te maken). Met veel overtuiging, intelligentie en charisma speelt ze iedereen naar huis, zelf al is haar tegenspeler Ryan Gosling die een prachtige idioot speelt. Michael Cera steelt elke scene waarin hij speelt net als Will Ferrell.  Kate McKinnon is zoals altijd hilarisch, America Ferrera is de ziel van de film en waarschijnlijk hadden we ook voor Issa Rae gestemd als president Barbie. Zonder Simu Liu, Kingsley Ben-Adir en de prachtige stem van Helen Mirren te vergeten.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *