0

Review No Hard Feeling

Jennifer Lawrence is altijd al een zeer grappige persoon geweest. Kijk maar naar al haar interviews of reacties. Een echte flapuit. Na al haar drama’s en actiefilms is het dan een zeer goed idee om eindelijk in een echte komedie te spelen.

Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie (Lawrence) een opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Maar Maddie komt er al snel achter dat de stugge Percy zich niet zomaar laat inpakken.

Gene Stupnitsky (‘Good Boys’) neemt dit concept ter harte en gaat er helemaal voor. Deze komedie is zeer entertainend en werkt eigenlijk omdat beide hoofdacteurs perfect gecast zijn. Maar de grappen zijn ook geslaagd. Het is een geslaagde komedie die niks uit te weg gaat en zeer opmerkelijke keuzes maakt. Een echte vrijdagavond film, die werkt na een zware week.

De film is trouwens gebaseerd op een echt verhaal, de vacature: ‘rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat.’ Toen de scenaristen dit hadden gelezen hebben ze een heel verhaal over geschreven. We weten natuurlijk niet of iemand geantwoord heeft op deze vacature.

Jennifer Lawrence is gemaakt voor komedies. Haar timing en insticten zijn perfect. Een hilarische prestatie. Andrew Barth Feldman is een zeer goede tweede protagonist en een mooie ontdekking. Verder spelen Kyle Mooney, Matthew Broderick, Ebon Moss-Bachrach, Natalie Morales, Laura Benanti nog in de film.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *