0

Review The Assistant

Wat als je baas een verschrikkelijk mens is genre Harvey Weinstein en je moet daar als secretaresse beginnen werken? “The Assistant” vertelt dit lugubere verhaal op zeer effectieve wijze.

De jonge Jane is net afgestudeerd en neemt een droombaan aan als assistente van een befaamde magnaat in het entertainmentwereldje van New York. Terwijl ze haar dagelijkse karweitjes uitvoert, merkt ze taferelen op waarbij vrouwen mishandeld worden door de baas. Jane besluit dat het zo niet langer kan.

Kitty Green (« Casting JonBenet ») is een documentairemaakster die hier haar debuutfilm regisseert op zeer intrigerende wijze. Zoals in een horrorfilm wordt de antagonist nooit getoond om de fantasie van de kijker te laten werken. Men ziet alles door de ogen van de jonge secretaresse en de actrice Julia Garner speelt haar op magistrale wijze, men voelt haar druk, haar stress en haar angsten alsof we in haar lichaam leven. Het enige probleem van de film is het ritme en dat men dieper gaat in de verschillende andere personages, maar de film laat een diepe nadruk na. Een geslaagd debuut.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *