0

Netflix review The White Tiger

Het leven in India is verdeelt in twee categorieën, de mensen met een buik en de mensen zonder. Dat vertelt de hoofdpersonage verschillende malen tijdens deze film. Een satirische kijk op de maatschappij in India, die nog altijd in een Kastenstelsel leeft.

In 2010 staat de Chinese premier Wen Jiabao op het punt India te bezoeken. De Indiase ondernemer Balram besluit hem te e-mailen en zijn levensverhaal uit de doeken te doen.

Ramin Bahrani (“Chop Shop”, “99 Homes”) regisseert opnieuw een Indische film, nadat hij verschillende Amerikaanse films had gemaakt. Hij maakt er een genietbare kijkstuk van. De film mengt humor met drama en geeft ons een kijk in de harde wereld van dienstmannen in de Indische samenleving. Ironie is nooit ver weg in deze interessante film, die ook de corruptie aankaart in de “grootste democratie” in de wereld. “White Tiger” is een mooie film die te lang is waardoor het ritme op een moment stokt. Het einde is evenwel zeer sterk.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Aravind Adiga.

De hoofdrolspeler Adarsh Gourava is een ontdekking, wat een acteur. Ironie, drama, humor de man kan alles. Hij heeft ook gezicht die de camera aantrekt. Kamlesh Gill speelt zijn grootmoeder en haar personage is prachtige toevoeging aan deze cast.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *