0

TV review State of the Union

Een origineel en korte Britse serie die rust op de aimabele schouders van twee topacteurs.

Louise en Tom bereiden zich voor op hun eerste sessie relatietherapie en proberen voor zichzelf uit te maken waarom het zover gekomen is.

Nick Hornby (« An Education, « Brooklyn ») is schrijvende duizendpoot. Wereldberoemd voor zijn boeken zoals High Fidelity en About a Boy, hij is sinds enkele jaren ook scenarist met succes. Samen met de grote Engelse regisseur Stephen Frears (“Dangerous Liaisons”, “The Queen”, “Philomena”) en zijn twee topacteurs Rosamund Pike en Chris O’Dowd hebben ze van een ordinair lijkend concept, een mooie en origineel verhaal gesponnen. Alle scenes werden in de bar gedraaid en elke week leren we wat er de week ervoor gebeurt is en worden er nieuwe problemen op tafel gebracht. Een heel realistische serie tussen twee personen die duidelijk nog veel affectie voor elkaar hebben en iets hebben opgebouwd maar die onderweg de weg kwijt zijn geraakt.

Rosamund Pike en Chris O’Dowd zijn uitstekend gecast. De gesprekken lijken ordinair maar zijn zo goed geschreven en gespeeld dat men zich gemakkelijk aan hun zijde kan inbeelden.

Elke episode duurt 10 minuten en er zijn 10 episodes.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *