0

Review Motherless Brooklyn

Wees geduldig. Dat is de eerste raad dat we geven naar het bekijken van deze film. Want het begin kan op de zenuwen werken. Edward Norton is een zeer goede acteur, maar het is niet gemakkelijk om geloofwaardig te zijn zonder in het extreme te vallen als hij een persoon speelt die tics en het syndroom van la Tourette heeft. *

“Motherless Brooklyn” volgt Lionel Essrog (Norton), een eenzame privédetective met het syndroom van Tourette, die een moord wil oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad. Het mysterie leidt hem van jazzclubs in Harlem, waar de gin rijkelijk vloeit, naar de ruige sloppenwijken van Brooklyn en uiteindelijk naar de luxueuze vertrekken van de machthebbers van New York.

Edward Norton (“Birdman”, “The Illusionist”, “Fight Club”) regisseert zijn tweede film en kiest resolute voor de detective, thriller genre. Het is een intrigerende blik over corruptie en macht in de samenleving. En hoewel het verhaal zich afspeelt in de jaren 50 is het makkelijk om de correlatie te maken naar de hedendaags situatie. “Motherless Brooklyn” creëert een sterke atmosfeer met een mysterie die goed in elkaar steekt. Ook wensen we te vermelden dat de muziek grandioos is.

Edward Norton, Bruce Willis, Willem Dafoe, Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin, Bobby Cannavale. Norton heft duidelijk zijn adresboekje aangesproken end at rendeert want ze zijn allemaal uitstekend.

*(hiermee wensen we onmiddellijk op te wijzen dat we niks hebben tegen personen die deze ziekte hebben, maar het hier draait rond een acteur die zo’n rol speelt)

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *