0

Review Le Mans 66

Een film over een auto race in de jaren 60 en een duurtijd van 2u30 dan nog, wie had gedacht dat dit een boeiende film zou opleveren? Met James Mangold in de regiestoel en Matt Damon en Christian Bale als topacteurs achter het stuur kan zelf een auto race boeiend worden. De film is dan ook een succes in de VS en wordt getipt voor de Oscars.

Film over het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby (Damon) en autocoureur Ken Miles (Bale). Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.

James Mangold (“Logan”, “Walk the Line”) is een meester in het creëren van een sfeer, als kijker zit je achter het stuur van de auto die over de slechte Franse wegen vliegt. De adrenaline racet door jouw lijf en je wil enkel winnen. Dit is het gevoel dat Mangold tracht over te brengen. Maar de kracht van de film zit in het verhaal en de personages. De wisselwerking tussen Matt Damon en Christian Bale is uitstekend, de humor is altijd aanwezig en de dialogen zijn zeer scherp. De supporting cast met Tracy Letts, Jon Berthal en vooral Caitriona Balfe als de vrouw van Ken Miles is verbluffend.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *