0

Review Zombieland: Double Tap

De zombie genre is alive and kicking. Er is zoveel keus en toch is “Zombieland” een interessante keuze omdat het zo anders is dan de andere films en series. Zeker de eerste film. De nieuwe film probeert verder te gaan op wat werkte in de eerste film en op de bekendheid dat de hoofdrol spelers ondertussen hebben vergaard.

In dit vervolg worden onze vier antihelden geconfronteerd met nieuwe soorten zombies die sinds de eerste film zijn geëvolueerd. Maar de zombies zijn niet het enige waar ze voor hoeven te vrezen… ook enkele mensen hebben deze post-apocalyptische chaos overleefd.

Ruben Fleischer (« Venom », « Gangster Squad ») is terug met zijn atypische stijl net als de twee schrijvers van de eerste film, Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool). Hoewel de film zeer leuk blijft en er nog altijd goed gelachen wordt, is het niet zo speciaal als de eerste film. De relatie tussen de 4 hoofdpersonages is ook verdwenen om plaats te ruimen voor nieuwe personages die verrassend genoeg zonder geweld blijven leven in een wereld vol zombies. De film mist een beetje de magie van de eerste wat voor vele sequels een probleem is. Het is minder verrassend , minder grappig, een beetje meer geforceerd. Maar het blijft zoals al eerder gezegd nog altijd een aangename kijkstuk.

Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone zijn terug in de hoofdrollen en eigenlijk zijn enkel Jesse Eisenberg en Emma Stone op niveau. Abigail Breslin is minder aanwezig in de film en Woody Harrelson forceert een beetje met zijn personage. Zoey Deutch en Rosario Dawson zijn leuke nieuwe personages.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *