0

Review Gemini Man

Will Smith is in een zeer goede periode financieel gezien. Zijn laatste film, “Aladin” bracht meer dan 1 miljard in het laatje en zijn nieuwe investeringen werken zeer goed. Smith probeerde dan maar om een beetje uit zijn comfort zone te stappen en te spelen in deze nieuwe thriller.

Henry Brogen is een moordenaar op leeftijd, werkzaam voor de NSA, die van plan is zijn carrière de rug toe te keren. Zijn opdrachtgevers willen hem echter niet laten gaan en maken een kloon van hem. Hierdoor moet Henry het opnemen tegen zijn jongere en nog snellere en sterkere versie, een die al zijn handelingen kan voorspellen.

Ang Lee (“Brokeback Mountain”, “Life of Pi”) is bekend voor zijn prachtige films en zijn technologische experimenten in zijn film. Deze scenario lag al in de jaren 90 in de schuif van de grote Hollywood studio’s maar de technologie was nog niet op punt. Dit is nu wel het geval en het is een interessant kijkstuk. Het verhaal is vrij voorspelbaar, zonder echte uitschieter, maar de actie is wel goed gedraaid en de acteurs geven het beste van zichzelf.

Will Smith, Clive Owen, Mary Elizabeth Winstead zijn alle drie in vorm. Will Smith speelt een dubbelle rol en lijkt veel plezier te beleven in dit experiment.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *