0

TV review Catch-22

Geaorge Clooney is terug op TV. Het is niet een conventionele zender maar het boek waarop deze serie is gebaseerd is verre van een conventioneel verhaal.

Het verhaal speelt zich af in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog en richt zich op gezagvoerder John Yossarian (gespeeld door Girls-acteur Christopher Abbott), een bombardeur van de Amerikaanse luchtmacht.

Luke Davies (« Lion », « Life ») en David Michôd (« The Rover”, “War Machine”) zijn de officiële makers van de serie maar George Clooney en zijn producer partner Grant Heslov hebben het project opgestart en regisseren elk twee episodes. De serie is gebaseerd op het boek van Joseph Heller en is een satire van de oorlog. Wat er ook gebeurd, hoeveel geslaagde missie hij ook maar vliegt moet de bombardeur Yossarian opnieuw de lucht in, ondertussen probeert hij de meest gekke strategieën te vinden om dit te ontsnappen. Het is natuurlijk voer voor fantastische televisie, met een zeer charismatische Christopher Abbot in de hoofdrol. De decors zijn prachtig met een zeer mooie cinematografie van Martin Ruhe. Met een stevige ritme, hilarische scenes en prachtige muziek worden de kijkers verwend met dit absurd verhaal.

De cast is uitstekend met Abbot in de hoofdrol, maar ook met de zeer sterke Kyel Chandler, Hugh Laurie, George Clooney himself, de immer sympathieke Giancarlo Giannini en de ingenieuze Daniel David Stewart

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *