0

Review Avengers: Endgame

De 22ste film in de reeks. Een onwaarschijnlijke en zeer succesvolle reeks. Marvel heeft dankzij Kevin Feige (de producer en mastermind) en de verschillende zeer goede regisseur een wereld kunnen creëren waar alles mogelijk is en waar het publiek bereid was om alles te accepteren hoe raar en ver gezocht het soms was.

Na de verwoestende gebeurtenissen van “Avengers: Infinity War (2018”) ligt het universum in puin. Met hulp van de resterende bondgenoten komen de Avengers opnieuw bijeen om de acties van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum te herstellen.

Anthony Russo en Joe Russo (« Avengers : Infinity Wars, Captain America: Civil War”) zijn terug om dit gigantische epos af te sluiten en hebben beslist om het verhaal rond de 6 eerste Avengers te doen draaien. Ze krijgen de tijd en de ruimte om hun ding te doen zodat we hen een mooie afscheid kunnen gunnen.

*Spoiler Alert*

De keuze om Thanos te doodden in de eerste minuten van de film is een verrassend maar zeer sterke keuze. Daarna verliest de film een beetje aan tempo en draaien de verschillende personages een beetje rond. Het is enkel wanneer ze de rare beslissing om terug in de tijd te gaan dat de film weer onder stoom komt. De scenes in het verleden zijn de sterkste momenten uit de film, met de verschillende verrassende cameo’s die de Marvel fans duidelijk zullen appreciëren.

De film zal menigeen verrassen en sommige zaken houden geen steek maar het blijft een zeer mooie afsluiter voor “Phase 3” van de MCU. Op naar “Phase 4”.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *