0

Netflix review The Umbrella Academy

Een nieuwe superheld adaptie voor Netflix maar dan van de ‘adult’ genre. “The Umbrella Academy” is gebaseerd op de gelijknamige Dark Horse comic. Deze gekke familie is perfect materiaal voor een goeie serie!

Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

Jeremy Slater (“Fantastic Four”, “Death Note”) kreeg de teugels in handen van deze knotsgekke familie. Alle personages hebben enorm veel bagages en het seizoen draait rond de verschillende traumatische evenementen dat elke personage heeft moeten overleven. Hoe gekker hoe beter. Deze tragikomedie heeft zwakkere momenten door soms teveel te spreken over trauma’s waardoor het verhaal een beetje stilstaat, maar het is wel een kleurrijk verhaal.

De cast is zeer goed. We pikken er Robert Sheehan (ooit de ster in de Britse serie “Misfits”), Aidan Gallagher (als de baas van de bende), Mary J. Blige en Cameron Britton (die ons overtuigde in de serie “Mindhunters”) uit als beste performers.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *