0

Review Vice

Dick Cheney is een zwijgzame kerel, maar dat hij veel invloed heeft gehad op de Amerikaanse politiek en zelfs op wereld staat buiten kijf. Maar hij blijft een mysterie. Deze film probeert op ironische wijze onze kennis te spijzen.

VICE vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Adam McKay (« The Big Short”, “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”, “The Other Guys”) was in de VS vooral bekend als de regisseur van Will Ferrell komedies. Maar sinds “The Big Short” is hij nu gezien als een uitstekende verteller van complexe onderwerpen. Het was geen gemakkelijk karwei om de personage van Dick Cheney te schetsen.

Hij doet het zoals in “The Big Short” aan de hand van een snelle montage, humor en sterren die in cameo’s complexe onderwerpen uitleggen. Deze film is grappiger dan “The Big Short”, maar door de kracht van Cheney is de zwakte van de film, het blijft een vage personage en eigenlijk weten we bitter weinig van de man. De film zal vele entertainen (het blijft een leuke film) en het begin van de jaren 2000 beter schetsen maar we blijven op onze honger zitten.

Christian Bale is zoals altijd grandioos goed als de hoofdpersonage. Hoe hij kan verdwijnen in een personage neemt nu mythische proposities aan. De andere personage met zijn zeer goed (zoals Steve Carell of Amy Adams) en interessant maar het blijft de grote “Christian Bale Show”.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *