0

Review Can you ever forgive me?

Een nieuw onwaarschijnlijk waargebeurd verhaal is uitgekomen in onze zalen. Het dramatische levensverloop van schrijfster Lee Isreal.

Vertelt het waargebeurde verhaal van de best verkopende celebrity-biografe Lee Israel. Ze verzorgt onder meer de biografieën van Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead en Estee Lauder. Op een bepaald moment wil het niet meer lukken voor Lee en krijgt ze geen werken meer gepubliceerd. Met behulp van haar loyale vriend Jack neemt ze een radicale beslissing.

Marielle Heller (« The Diary Of A Teenage Girl ») nam de regiestoel over van Nicole Holofcener die de film in 2015 wou maken met Julianne Moore en Chris O’Dowd, maar na “creatieve verschillen” tussen de hoofdactrice besloot Holofcener het projet te verlaten en bleef ze enkel scenarist van de film. Marielle Heller verving haar en versterkte de link tussen de twee hoofdpersonage en herschreef het sterke einde van de film.

Gelukkig werd dit herwerkt want de kracht van de film is juist de relatie tussen de twee exotische hoofdpersonages, grappig en dramatische, de film raakt de juiste gevoelige snaren en maakt er een ontroerende film van.

Melissa McCarthy is grandioos als Lee Isreal, de ongeliefde, knorrige hoofdpersonage. Ze maakt er een gecompliceerde personage zonder de humor te vergeten. Richard E. Grant is een charismatische Jack, dronken maar vol goede wil, speelt Grant de pannen van het dak. Beide acteurs zijn genomineerd voor een Oscar net als de Scenaristen van de film.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *