0

Review The Mule

Clint Eastwood is nog altijd vol pit. Hij regisseert en acteert in zijn nieuwe film op 88 jaar. Maar dat is nog jong want zijn personage in de film is namelijk 90 jaar oud! Gebaseerd op een waar gebeurt verhaal.

Earl Stone krijgt een job aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden. Simpel toch? Maar zonder het te beseffen is Earl een drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel geworden. Hij doet het goed, zo goed zelfs dat zijn ladingen exponentieel toenemen en Earl een handlanger krijgt toegewezen. Hij is niet de enige die Earl in de gaten houdt; de mysterieuze nieuwe koerier komt ook op de radar van de ambitieuze DEA-agent Colin Bates. Maar zelfs nu zijn geldproblemen van de baan zijn, beginnen Earls fouten uit het verleden door te wegen. Het is onzeker of hij zijn fouten op tijd kan rechtzetten met de autoriteiten het drugskartel op zijn hielen.

Clint Eastwood (“Mystic River”, “Unforgiven”, “American Sniper”) is terug van weggeweest. Verrassend genoeg speelt hij hier een eerder joviale, goedlachse oude man met zeer oudere percepties over bepaalde delen van de samenleving, die zeer gemakkelijk door al de personages over het hoofd worden gezien. De film is een melodrama(de film eindigt op een zeer sentimentele noot) en zeker niet de beste film van Eastwood maar het is wel een vermakelijk film waar drama en actie samenkomen om tot een deftige film te komen. De meest interessante personage is Earl waar alles om draait, een man die alles aankan!

Clint Eastwood heeft een sterrencast verzamelt met Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Alison Eastwood en Andy Garcia. Maar alle personages zijn vrij eendimensioneel en oninteressant want spijtig is met deze cast. want het draait allemaal rond Eastwood in een charismatische rol.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *