0

Netflix review Bad Banks

Een nieuwe bankcrisis loert altijd om de hoek. Verschillende financiële instituties voelen nog de druk van de crisis van 10 jaar geleden. Andere blijven rommelkrediet verkopen. Dit is het geval in deze Arte en ZDF serie die uitgezonden wordt op Netflix.

De ambitieuze Jana wordt geconfronteerd met de wereld van finance. Haar werkzame leven bestaat uit een strijd tegen masochisme en prestatiedrang.

Lisa Blumenberg heeft deze serie bedacht die zich afspeelt bij een Duitse bank die heel erg op de Deutsche Bank lijkt. De serie is een ware thriller, boeiend, intensief en zeer goed geacteerd. In het begin is het soms moeilijk om mee te zijn met alle financiële termen maar al snel begrijpen we het totaal plaat en kunnen we deze beklijvende serie niet meer loslaten. De productiedesign is ook schitterend net als de gekozen locaties. De sterke muziek speelt hier ook een rol om de benodigde sfeer te verkrijgen.

Paula Beer, Désirée Nosbusch, Mai Duong Kieu, Tobias Moretti (diabolisch), Marc Limpach (een zeer empathische prestatie) en Albrecht Schuch zijn zeer goed in de serie maar de sterkste acteerprestatie wordt geleverd door Barry Atsma als de charismatische CEO.

Seizoen twee is op komst.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *