0

Review Beautiful Boy

Een emotionele rollercoster. Een film dat je beter niet met je vader gaat zien. Dit zijn enkele gevoelens dat je voelt na het zien van “ Beautiful Boy”.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Het is gebasseerd om een echt gebeurt verhaal.

Felix van Groeningen (“Belgica”, “The Broken Circle Breakdown”, “De Helaasheid der Dingen”) had de steun van één van de beste productiehuizen (Plan B , het productiehuis van Brad Pitt) in de Verenigde Staten voor zijn film en verzamelde een prachtige cast met de twee hoofdrolspelers als exponenten ervan. De film volgt hoe David alles in het werk stelt om zijn zoon te begrijpen. Hij neemt onwaarschijnlijke beslissingen die gaandeweg meer en meer druk zetten op zijn huidige familie. Van Groeningen besloot om geen lineaire tijdlijn te gebruiken wat soms voor chaotische momenten zorgt. Je moet als kijker goed bij de les zijn om te volgen. Maar die chaos hoort wel bij de personage van Nic en zorgt wel bij dat de film, die een beetje lang is, toch nieuwe elementen kan voorbrengen. Het is een mooie film (prachtig in beeld gebracht door Ruben Impens) met zeer mooie decors en een rustige omgeving, een paradox met de verslaving van Nic.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *