0

Review Bad Times at the El Royale

Een verlaten hotel, een prachtige cast en een uitstekende filmmaker. De perfect cocktail voor een intrigerende film.

Zeven vreemden, ieder met een duister geheim, ontmoeten elkaar in de El Royale. De El Royale is een vervallen hotel in de buurt van Lake Tahoe op de letterlijke grens tussen Nevada en Californië. Gedurende de avond heeft een ieder zijn kans op verlossing. Voordat de hel losbarst.

Drew Goddard (« The Cabin in the Woods”) is een zeer bekende scenarist, hij schreef o.a.: “The Martian” (werd hiervoor genomineerd voor een Oscar), “Cloverfield” en werkte mee aan de tv-series “Dardevil” (creator) en“Lost”. Goddard is een man die graag opmerkelijke plottwisten creëert om de kijkers vast te kluizen aan hun stoel. Het is niet anders met “Bad Times at the El Royale” (een fantastische title). Een film die zeer opmerkelijk is. Een trage opbouw in het begin wordt gevolgd door een opeenvolging van bizarre gebeurtenissen. Eens Goddard het juiste ritme vond liet hij het niet meer los. De muziek is grandioos en de acteurs zijn zeer leuk. Het is zeker geen grootse film, daarvoor mist het einde een beetje punch. Maar het is wel een zeer aangename kijkstuk.

De cast puilt van bekende namen en ze zijn allemaal zeer goed hoewel we zeker Cynthia Erivo moeten vermelden die een geslaagde duo vormt met de eeuwige Jeff Bridges. De enige smet is de personage van Chris Hemsworth die te eendimensionaal is. Maar de acteur doet zijn best met wat hij heeft.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *