0

Netflix Review: The Angel

Het is geen bekend verhaal. En dat is raar want dit verhaal zit boordevol intriges en machtspelletjes. Een perfect verhaal voor het witte doek. Het is spijtig dat zo’n film enkel te zien op Netflix.

Nu zijn land zich opmaakt voor oorlog, legt de hoge Egyptische ambtenaar Ashraf Marwan contact met Israël. Er begint een duister spionagespel met een hoge inzet.

Ariel Vromen (« The Iceman », « Criminal”) is een Israëlitisch regisseur die zeker met « The Iceman », een sterke gestileerde thriller maakte. Maar “The Angel” is onderhoudender omdat spionage en diplomatieke intriges perfecte elementen zijn om een vermakelijke film te maken. De film is zeer geslaagd met mooie beelden uit de jaren 60 en 70.  Vromen vermijdt de valstrikken van teveel plotpunten en te lange scènes. Het is een typische ouderwetse en realistische spionage film zonder het veelvuldige bloedvergieten en onrealistische gevechtsscenes.

De Nederlandse acteur Marwan Kenzari is zeer getalenteerd. Hij speelt de hoofdrol speler met veel subtiliteit en hart. Verder spelen Hannah Ware en Toby Kebbell interessante rollen als de onverwachte bondgenoten van Ashraf.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *