0

Review A Simple Favor

Paul Feig is een man van komedies. En toch kan hij ons ook verrassen zoals hij het doet in deze film. De mixt tussen thriller en humor is perfect gebalanceerd.

Mama en vlogster Stephanie (Anna Kendrick) gaat op zoek naar de waarheid achter de plotse verdwijning van haar beste vriendin Emily (Blake Lively). Stephanie krijgt hiervoor de hulp van Emily’s man Sean (Henry Golding). Een sexy en stylish thriller vol verrassingen, verraad, geheimen, onthullingen, liefde, moord en wraak!

Paul Feig (“Bridesmaids”, “Spy”, “The Heat”) is een regisseur van grote komische films. Nu verandert hij van stijl maar geeft aan dit verhaal een dosis sarcasme die zeker past in dit verhaal. Hij is ook bekend om sterke vrouwelijke personages te creëren en dit is opnieuw het geval. De mannen in deze films zijn zwakke of native personages die tweede viool spelen voor de ingenieuze vrouwen. De muziek is ook duidelijk gekozen om de mysterieuze sfeer op te bouwen.  “A Simple Favor”, is gebasseerd op het gelijknamig debuutroman van Darcey Bell.

Anna Kendrick is een charismatische hoofdrol speelster. Haar personage groeit naarmate de film vordert. Ze buit haar naïviteit en sarcasme perfect uit.  Blake Lively is een perfecte tegenspeelster. Arrogant, speels en mysterieus, ze omarmt zonder probleem de rol van Emily . De actrices zijn de hoofdreden waarom deze film zo spetterend is. Verder spelen Henry Golding, Rupert Friend, Andrew Rannells en Linda Cardellini een ondersteunende rol.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *