0

Review Under the Silver Lake

Het is niet vele gegeven om zomaar van stijl te kunnen veranderen. Vele regisseurs vinden hun stijl en wijken er niet vanaf, zeker als het succesvol was. David Robert Mitchell is niet één van deze regisseurs. Hij is een artiest die op zoek gaat naar zichzelf en zijn stem.

Op een mooie, zwoele avond in Los Angeles maakt de jonge Sam (Andrew Garfield) kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah (Riley Keough). Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen.

David Robert Mitchell (“The Myth of the American Sleepover “,“It Follows”) is aan zijn derde film toe en heeft driemaal van zijn stijl veranderd. “It Follows was een horror hit die ook gesmaakt werd door de critici en men kon daarom verwachten dat hij opnieuw een horror film zou maken. Maar hij besloot om na een coming-of-age drama en een horror film, te gaan voor een absurde zwarte komedie/ detective film. Andrew Garfield speelt de hoofdrol in deze film vol sinistere en surrealistische personages die in het LA van vandaag perfect zouden kunnen bestaan.

De film heeft problemen met ritme en is ook te lang, maar het is wel een zeer aangename kijkstuk vol absurde verrassing en twisten met een geslaagd einde.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *