0

TV review : Barry

Bill Hader is een komisch genie. Hij was in zijn jaren bij Saturday Night als de beste van alle sterren die rond hem rondliepen en zijn eerste tv-serie, die hij meeschreef, is een topper.

Barry Berkman is een ex-marinier die nu aan de kost komt als huurmoordenaar. Zijn compagnon, Fuches, stuurt hem naar Los Angeles om daar een opdracht voor de Tsjetsjeense maffia te vervullen. Een van de kopstukken wil dat de minnaar van zijn vrouw een kopje kleiner gemaakt worden.
Wanneer Barry het slachtoffer volgt, komt hij terecht in een acteerles. Zonder dat hij de intentie heeft wordt hij gekoppeld aan zijn slachtoffer om een auditie te doen. Barry is echter zo onder de indruk van de acteerles dat hij begint te twijfelen aan zijn job.

Alec Berg (“Silicon Valley”) en Bill Hader hebben hier een uitstekende en verrassende serie gecreëerd. Een absurde, donkere en zeer subtiele kijk in het leven van deze ludieke personages. De serie draait helemaal rond een fout gelopen moord en hoe deze moord het leven van alle personages zullen beïnvloeden. Het is zeer goed in elkaar gestoken. Alle personages worden zorgvuldig opgebouwd en hoewel de serie grappig is zijn er zeker zeer dramatische en melancholische momenten. Hader is zeer goed als de simpele huurmoordenaar die een geweten kweekt, zijn manipulatieve ‘baas’ wordt gespeeld door de uitstekende Stepehn Root, de legendarische Henry Winkler is een zeer geslaagde en realistische acteer coach, Sarah Goldberg zit vol dromen en frustraties, Paula Newsome is een sluwe detective en het duo Glenn Fleshler, Anthony Carrigan krijgen de beste grappen.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *