0

Review Isle Dogs

Wes Anderson is terug. De koning van de quirky hipsters heeft een nieuwe ‘stop motion’ film geregisseerd net als in 2009 met zijn adaptie van “Fantastic Mr. Fox”.

In Japan in de nabije toekomst is er een uitbraak van hondenaanvallen. Hierdoor worden alle honden verbannen naar een eiland vol afval genaamd Isle of Dogs. Een jongen reist naar het eiland op zoek naar zijn huisdier, waar hij in aanraking komt met een meute onder leiding van Rex.

Wes Anderson (“The Grand Budapest Hotel”, “The Royal Tenenbaums”, “Moonrise Kingdom”) is een zeer getalenteerd regisseur die zijn eigen stijl heft uitgevonden met zijn eigen excentrieke personages. Dit is weer het geval in “Isle of dogs”. Ook het feit dat alle honden Engels spreken ( hun blaffen is vertaald) en de meeste mensen Japans, is een zeer leuke toevoeging. De film is een poëtische, komische, hartverwarmend liefdesbrief aan honden en een pamflet tegen populisme. De stop motion is prachtig en wordt te weinig gebruikt in de hedendaagse filmwereld hoewel het een zeer ingewikkelde en lange wijze van filmen is. Het blijft prachtig als het zo’n wijze in beeld wordt gebracht.

De voice cast is zoals altijd met Anderson zeer sterk met de stemmen van o.a.: Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Edward Norton, Koyu Rankin, Yoko Ono, Ken Watanabe, Harvey Keitel, Courtney B. Vance en Bob Balaban.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *