0

Netflix Review Bright

Bright” is een mengeling van verschillende genres die zeer snel de slimme keuze maakt om zich enkel te focussen op de twee hoofdpersonages.

In een alternatieve versie van ons hedendaagse bestaan leven mensen, orcs, elven en feeën samen. De routine werkavond van twee agenten van verschillende afkomst, de menselijke Ward (Will Smith) en orc Jakoby (Joel Edgerton), verloopt heel anders wanneer zij moeten samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbaar relikwie te beschermen. Wanneer dit in verkeerde handen terecht komt zal de toekomst van elke leven wezen niet zeker zijn, en dus moeten Ward en Jakoby zowel hun persoonlijke verschillen als vele vijanden verslaan om de wereld van de ondergang te redden.

David Ayer (“Sucide Squad”, End of Watch”, “Fury”) mengt zijn gekende neo-noir, realistische stijl met fantasie elementen wat voor zeer bizarre scenes zorgt. Het verhaal lijkt in het begin voor een zeer bombastische en wereld-vernietigende film te zorgen. Maar gelukkig blijkt dit niet het geval. De film kiest na een aarzelend begin waar racisme, sociale onrust en politiebrutaliteit aan te pas komen, voor een meer directe en intiemere stijl. “Bright” is een onderhoudende film met leuke actiescenes en oppervlakkige personages.

Het beste aan de film is het duo Will Smith en Joel Edgerton. Zeker Edgerton is goed in de rol van de goedhartige orc. De rest van de cast is vermakelijk met: Lucy Fry, Édgar Ramírez, Ike Barinholtz en Noomi Rapace.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *