0

Review Logan Lucky

“Logan Lucky” luidt de comeback van Steven Soderbergh in. De regisseur die sinds zijn korte pensioen, een tv-serie heeft ingeblikt (“The Knick”) en met verschillende andere projecten bezig was is dus terug met deze heist komedie.

De film volgt het leven van de broers Jimmy en Clyde Logan. De twee proberen een vloek binnen de familie te keren. Dit proberen ze te doen door een overval te plegen tijdens een NASCAR-race op Charlotte Motor Speedway.

Steven Soderbergh( “Ocean Eleven”, “Erin Brockovich”, “Traffic”, Magic Mike”) heeft duidelijk plezier gehad met het draaien van de film. De film straalt plezier uit. Zoals zo vaak bij Soderbergh draait de film rond de ‘gewone man’. De film is compleet het tegenovergestelde van de glamoureuse “Ocean trilogie”, het zijn arme stakkers, zonder grote toekomst of een grote woordenschat maar ze vertegenwoordigen wel het huidige Amerika. De film is een zeer leuke komedie met enkele leuke twists. De film is in het begin wat traag en we komen pas geleidelijk aan in het verhaal maar daarna komen de typische Soderbergh trekjes weer naar boven: snelle montages en toffe oneliners. Soderbergh slaagt bij zijn comeback om een leuke publieksfilm te maken.

De cast is indrukwekkend met Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Seth Macfarlane, Hilary Swank, Katherine Waterstone, Sebastian Stan, Katie Holmes en Riley Keough.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *