0

Review mother!

Darren Aronofsky regisseert graag films waar het verhaal moet plaatsruimten voor het gevoel, de sensatie, de filosofie en de metaforen. “mother!” is geen uitzondering.

De film volgt een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld.

Darren Aronofsky (“Black Swan”, Noah”, “Requiem for a Dream”, “The Fountain”) is een regisseur met een mening en een visie. In “mother!” laat hij zich compleet gaan en regisseert hij *spoiler*een metafoor van de Bijbel maar gezien door de ogen van een atheïst. De film volgt Jennifer Lawrence van zeer dichtbij waardoor alle ontwikkelingen zeer persoonlijk en zeer aangrijpend lijken. De film grijpt, na een rustig begin, de kijker bij de keel en laat de toeschouwer niet meer los. De symboliek is zeer aanwezig hoewel niet alles even duidelijk lijkt. Het is een zeer polariserende film die een zeer kritische kijk heeft over de mensheid, religie en de manier waarop ze de aarde behandelen. Hoe de chaos in beeld gebracht wordt is ongelooflijk (cinematografie door Matthew Libatique).

De casting is fantastisch met een zeer sterk Jennifer Lawrence, charismatische prestaties van Javier Bardem en Michelle Pfeiffer en een zeer kwetsbare Ed Harris.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *