0

Wallimage steunt de nieuwe films van Lafosse, Cage en Gyllenhaal

Wallimage heeft een mooie lijst met projecten voorgesteld die dit jaar een financiële steun zullen krijgen van de Waalse fonds. Voor haar 85ste editie zal ze bijvoorbeeld de 8ste film van Joachim Lafosse, « Continuer », gebaseerd op het boek van Laurent Mauvignier, met Virginie Efira in de hoofdrol. ,

Maar zelfs internationale sterren kunnen op de steun van deze fonds rekenen zoals Franse topper Jacques Audiard die zijn eerste Amerikaanse film draait, “The Sisters Brothers”, een Western met een topcast:  Joaquin Phoenix , Jake Gyllenhaal,  John C. Reilly en Niels Arestrup. Ook Hollywood ster Nicolas Cage krijgt de steun van Wallimage. Hij speelt in de nieuwe film van Ierse regisseur Panos Cosmatos : « Mandy ». Deze film wordt in België gedraait.  Een andere Ierse film « A Good Woman Is Hard to Find » van Abner Pastoll zal ook in België ingeblikt worden.

Onze noorderburen krijgen ook steun van de fonds :« The East » de nieuwe oorlogsfilm van Jim Taihuttu zal financiële geholpen worden door Wallimage.

Tenslotte zal Wallimage ook twee televisie projecten steunen. Het tweede seizoen van « Ennemi Public » en de docuserie « Les Routes de l’esclavage ».

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *