0

Bibber en beef want het BIFFF is terug!

De lente bezorgt ons niet alleen terrasjesweer maar ook heel leuke filmfestivals en in Brussel opent één van de bekendste filmfestival zijn deuren.

4 april tot 16 April 2017 vindt dit jaar de 35ste editie van het Internationale Festival van de Fantastische Film (BIFFF). Als één van de bekendste festivals in België brengt dit festivals films in de horror, sci-fi, thriller en fantasy genres. Het festival heeft sinds enkele jaren zijn vaste stek in de Bozar. Meer dan 100 gasten voor een selectie van 112 films (uit de hele wereld) en tientallen randanimatie. Het BIFFF verwacht 60 000 bezoekers. De vakjury bestaat dit jaar enkel uit vrouwen.

Fabrice Du Welz heeft zijn Hollywooddebuut gemaakt met “Message from the King” en komt deze film voorstellen op het festival. Hij zal ook een masterclass geven.

Het festival heeft enkele zeer interessante films op zijn affiche zoals “Free Fire” (Ben Wheatley bekend van oa “High Rise”), “The Mermaid” (Stephen Chow, grootste Chinese kassasucces aller tijden), “The Bar (Álex de la Iglesia, afsluiter op het festival), “Antiporno” (Sion Sono), “Le fantôme de Canterville” (Yann Samuel), “The Oath”( Baltasar Kormakur, die zijn Hollywood projecten op pauze zet voor een film uit zijn vaderland) en “El hombre de las mil caras” (Alberto Rodriguez’s langverwachte nieuwe film na “La isla minima”).

De Spanjaard Alejandro Amenabar en de Zuid-Koreaan Park Chan-wook krijgen worden dit jaar geërd en krijgen de eretitel: Ridder van de Orde van de Raaf.

U leest het: een festival om er zijn vingers bij af te likken!

Welkom

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *