0

Review La la land

La La Land” is een echte hommage aan zowel de oude Hollywoodiaanse   muscials van de jaren 30, 40 en vijftig als aan jazz. Een mooie mengeling van stijlen getekend Damien Chazelle, 32 jaar oud.

Sebastian en Mia komen nader tot elkaar door een gemeenschappelijk verlangen: dat te doen waar ze van houden. Als succes op de loer ligt, wordt het tweetal geconfronteerd met keuzes die hun relatie doen wankelen en hun dromen op het spel zetten.

Damien Chazelle (“Whiplash”) regisseert met kunde en passie, de film straalt een jeugdige enthousiasme uit, vol kleurijken scenes. Maar vergis je niet, er wordt niet alleen gezongen en gedanst (Chazelle gaat er spaarzaam mee om) in “La La Land”, de dialogen zijn zeer sterk en worden ook meesterlijk gespeeld door Emma Stone en Ryan Gosling. De chemie tussen beide acteurs is overduidelijk en aantrekkelijk. Het is de derde samenwerking tussen beide acteurs en beide spelen zeer sterk.

Het decor, de muziek en de dans choreografieën die doen denken aan de oude Hollywoodmusicals zijn zeer leuk om te zien en brengen kleur en dit romantische komedie. De nostalgie en  de feelgood vibe van de film zal vele toeschouwers wel bekoren.

Het ambitieus project was een verhaal van lange adem, Chazelle heeft er lang voor moeten vechten en na zijn prachtige film “Whiplash” is het eindelijk van gekomen. Een succes want de film doet het niet alleen goed aan de kassa maar ook op de rode loper, de film won al verschillende prestigieuze prijzen en is genomineerd voor 14 Oscars!

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *