0

Review Passengers

Een groot originele blockbuster is altijd welkom in deze era van superhelden en remakes. Een film met Jennifer Lawrence (“Hunger Games”, “The Silver Linings Playbook”) en Chris Pratt (“Jurassic World” “Guardians of the Galaxy”) met aan de regie Morten Tyldum (“The Imitation Game”, “Hodejegerne”) kon dan ook niet foutlopen…

Op een reis door de ruimte op weg naar een nieuwe woonplaats worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt.

Morten Tyldum krijgt de vrije hand om een fanatische wereld te creëren aan boord van een indrukwekkende ruimteschip. Met een soepele hand en uitmuntende speciale effecten is het begin van “Passengers” echt sterk. De sterke acteerprestaties van Chris Pratt en Michael Sheen helpen de film ook vooruit en is het eerste deel is zoals gezegd een aangename kijkstuk. Spijtig genoeg kan de film dit tempo niet aanhouden en is het verder verloop van de film een aaneenschakeling van clichés. Jennifer Lawrence’s personage is spijtig genoeg ook niet interessant, hoewel Lawrence haar best doet. De personages werden dan ook niet echt uitgewerkt. Maar “Passengers” verveelt niet dankzij de prachtige beelden, de leuke dialogen en de gebeurtenissen op het schip.

De film had iets zeer origineel kunnen worden maar spijtig genoeg is het een verhaal van net niet geworden.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *