0

Review The Infiltrator

“The Infiltrator” is een intense thriller gebaseerd op een echt gebeurt verhaal wat deze film nog interessanter maakt.

Robert Mazur was een undercoveragent. Eén van zijn missies was om jarenlang door het leven te gaan als Bob Musella. Hij moest binnendringen in het netwerk van Pablo Escobar, een zeer gevaarlijke onderneming.

Brad Furman (“Runner, Runner” , “The Lincoln Lawyer”) regisseert met stijl deze spannende, boeiende thriller. De film draait helemaal rond Robert Mazur (Bryan Cranston) waardoor de andere personages minder aan het bod komen, de film mist hierdoor diepte, die de TV serie “Narcos” wel bezit. Het is natuurlijker moeilijker om in 120 minuten zo’n moeilijk topic te vertellen zonder zaken overboord te gooien. De film slaagt er wel in om de kijker mee te slepen in het verhaal en het leven van Mazur, ook omdat het beroep van infiltrant zo moeilijk is. Soms vervaagt de grens tussen fictie en realiteit zeker wanneer Mazur sympathie krijgt voor Alcaino (Benjamin Bratt), de rijke Chileense rechterhand van Escobar.

Iedereen acteert op hoog niveau. Bryan Cranston is zeer geloofwaardig als Mazur en de emotionele strijd die hij dagelijks levert. John Leguizamo excelleert in de rol van Abreu de rechterhand van Mazur. Diane Kruger bezit het natuurlijk talent om diepte te geven aan haar personage.  Benjamin Bratt maakt van zijn personage een zeer sympathieke en charismatische man hoewel hij deel uitmaakte van het netwerk van Escobar.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *