0

Jimmy Fallon host van de Golden Globes 2017

Jimmy Fallon zal de Golden Globes 2017 presenteren. Deze prijzen worden door de Hollywood Foreign Press Association uitgereikt op 8 januari in Los Angeles.

De Golden Globes zijn een aparte ceremonie. De genodigde mogen zoveel drinken als ze willen en zijn meestal aangeschoten wanneer ze hun prijs accepteren. De prijzen zijn nochtans heel prestigieus en zijn de belangrijkste filmprijzen na de Oscars, hoewel zelden dezelfde kandidaten winnen. De ceremonie reikt ook prijzen uit voor TV shows.

In 2010 heeft de Hollywood Foreign Press Association beslist om een host toe te voegen aan de ceremonie, de eerste was Ricky Gervais (2010-2012 en opnieuw in 2016) en daarna het duo Tina Fey- Amy Poehler (2013-2015). Gervais was een vrij sarcastisch host die zonder schroom lachte met de steren in de zaal. Tina Fey- Amy Poehler kozen voor een andere aanpak, een mengeling van ironie en zelfspot hoewel ze ook wel scherp uit de hoek durfde te komen.

Fallon is een host die sterren op hun gemak stelt en graag met grote muzikale openingsact uitpakt (zie Emmy Awards en MTV Video Music Awards). Als host van de Tonight Show heeft Fallon heel veel succes met zijn vriendelijke enthousiaste stijl.

De ceremonie kan dit jaar wel een impact hebben op de Oscars want voor het eerst zullen stemgerechtigde voor de Oscars later mogen stemmen, tot na de ceremonie van de Golden Globes.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *